Proti večeru se začne zares in štartamo na generalko. Trening tekma s spremstvom ekipe v avtu, se je izkazala za odlično že pred dvema letoma. Zadovoljen sem bil. Dober mesec pred glavno dirko je še ravno dovolj časa za popolno obnovo moči, čeprav je telo že v pripravljenosti, ve kaj ga čaka.

Pot nas je vodila iz Novega mesta čez Karlovac, Plitvička jezera, Sveti rok, Paklenico, Senj proti Crikvenici. Po 400 prevoženih km se je le začelo daniti. Po prečuti temni noči, je to najtežji del dneva. Moči že rahlo pojenjajo, oči so zaspane, veke so težke, počasneje se zapirajo in še težje odpirajo…

»Fantje, če si tega ne bi naložil sam, bi šel zdaj v kombi!«, sem v nekem trenutku dejal ekipi. Naredili so kar najbolje znajo. Napolnili so me s pijačo, hrano in voljo. Začutil sem, da se je poznal tisti prisiljen odmor na postelji sredi januarja. Vendar smo z dobro voljo in močjo izpeljali projekt, iz Crikvenice prek Jelenja, Delnic, Kočevja in Dvora … 554 km smo ugnali v 19 urah in 11 minutah. Nabralo se je kar 6348 višincev s povprečno hitrostjo 28, 63 km/h.