Pozdravljeni,

Pravilno ste prebrali! :). Pretekli vikend smo se Sandi in del ekipe lotili 24 urnega treninga.

Štartali smo v soboto ob 7.30 uri iz Žabje vasi, pot pa nas je vodila skozi Vahto do Metlike, kjer smo prečkali mejo in se podali proti Dalmaciji. Pot nas je nato vodila preko Karlovca, do Plitvičkih jezer, kjer smo imeli možnost opazovati, v prelepem pomladanskem vremenu še nekoliko snega za cesto. Pri temparaturah okrog 10 stopinj in rahlemu vetru smo se hitro spomnili kako je bilo trenirati pozimi.

Po dobrih 230 km iz Novega mesta smo prišli do Velebita. Tam pa nas je presenetila burja. Pri spustu iz velebita so bili sunki burje tako močni, da smo morali našega kolesarja naložiti v kombi in odpeljati v dolino.

Po dolgem obvozu, predvsem zaradi burje zaprtih cest, smo prišli do Rovanjske v Paklenici, kjer je burja toliko ponehala, da smo našega borca lahko brez skrbi postavili na kolo. Pot nas je nato vodila preko Starigrada, Tribanja, Karlobaga, Senja vse do Crikvenice. V Crikvenici smo se povzpeli proti Gornjemu Jelenju. Na Gornjemu Jelenju nas je presenetila izredno nizka temperatura. Temperatura je bila stopinjo pod ničlo. Pod lediščem ostala skozi Delnice, Kočevje skoraj vse do Dvora. Tam se je temparatura zraka dvignila na zavidljivi dve stopinji celzija.

V Novo mesto smo prispeli okrog 6.00 zjutraj v nedeljo, na koncu pa se je nabralo tole:
532,31 km, 6522 višinskih metrov, neto vožnje je bilo 18 ur in 41 minut in neto povprečne hitrosti preko 28,5 km/h.

Del ekipe 184 – Sandi v glavnih vlogah, Erik, Marko, Vinko, Bojan, Tadej